Beslutsångest...

Var igår på 2 husvisningar på två helt olika hustyper.. och gillade båda!! Nu har vi stooort problem att bestämma vilket vi gillar bäst! Kanske detta löser sig genom att det ena (eller i västa fall båda...) går upp för mkt i pris... Men annars har vi väldigt svårt att bestämma vilket vi helst vill ha!

Det första var SÅ FINT. Nygjort och frächt... Men ett gammalt hus från -25 tror jag... Det hade tre våningar, mkt förvaring, UNDERBART kök, stor tvättstuga, bar i källaren ;), Det enda vi egentligen inte gillade var att planlösningen inte var optimal.. den var bara 2 sovrum uppe, ev kan vi kanske sätta upp lite väggar och få det till 3 st.. men vi vet inte riktigt om det funkar, i så fall skulle det ju funka... Och att det var trappor för att komma in... men det kanske går att fixa med ramp för att få in barnvagnen på nåt sätt... Annars var det ett fint hus.. Låg fint och nära till stan..

Det andra var i två plan, med perfelt planlösning, tre rum uppe och ett nere, öppen planlösning och UNDERBART uterum... Dock var köket inte lika fint, det var inte lika personligt hem och det ligger längre från stan och är lite dyrare...

Så hur skall man kunna bestämma sig?? om det visar sig att vi skulle vinna budgivningen på båda?? Svårt svårt..

detta grubblas på MYCKET just nu... i morgon drar nog budgivningen i gång så vi får se vad som händer... Spännande är det iaf :) kanske kanske kan vi snart vara husägare :)

Min lilla buse

Nathalia kom på nåt väldigt kul idag: hon kunde ta av sig mössan själv. Och det gjorde hon. Gång på gång... och skrattade så hon kiknade! Man såg på henne hur busigt hon tyckte det var och att hon verkligen förstod att det var bus :) så söt att man bara vill äta upp henne ;)

Grattis Emma!

Idag skickar jag ett STORT GRATTIS till Emma som klarade uppkörningen idag och teorin i måndags!

Böngryta

Gjorde en böngryta igår som Isidor ÄLSKADE, han åt 2 stora portioner, både i går och idag- jättebra eftersom den var enkel och dessutom billig ;)

Kokade blötlagda vitabönor i en tim.
Fräste lök och vitlök tills det blivit mjukt
Hällde på 1 pak passerade tomater och 1 pak krossade
blandade tomat och lök med bönorna och mixade det med mixerstaven
blandade i lite kokt potatis i bitar och lite basilika
smakade av med lita salt och lite ketchup

Jätteenkelt! det enda som tog tid var att bönorna skulle ligga i blöt ca 1 dygn och sen koka 1 h (med nytt vatten för att förhindra att man blir gasig ;)   ) annars gick det snabbt :) och jag tror att det blir ca 3 eller 4 kr per portion :)
Även Nathalia gillade det, tog bort lite innan jag hade i salt och ketchup så blev det perfekt bebismat :)



Idag gick jag en sväng till backaplan, mest för att få en promenad.. Får passa på när vädret är ok, skulle promenerat med Emma i går, men eftersom regnet ÖSTE ner så åkte vi en sväng till Allum istället :)

Har hittat ett par jeans på Lindex som jag vill köpa till Isidor då hans finjeans (som jag köpte när han fyllde ett men har kunnat lägga ner ) börjar bli lite små nu... Tyvärr råkade jag tvätta rabattkupongen jag hade så nu får jag väl ta å vänta och hoppas på att det kommer en ny.. De var verkligen jättefina :)

Nathalia kämpar på med att resa sig mot allt :) och är lycklig som få när hon står och tittar sig omkring :) hon kan stå ett par sekunder om man lurar henne lite så hon inte fattar att hon står själv :)
6 täder har hon nu, upptäkte den 5 e i förrgår och den 6 e idag..

Nu skall här göras i ordning barn för natten :) skall ju få dem i säng själv eftersom Simon jobbar kväll denna veckan.

Vackra ting..

Ja, allt som målas och pysslas av mina små barn är förstås vackert ;) men här kommer 2 favoriter från denna veckan:


Fint halsband som Isidor gjorde på dagis :) när jag kom och hämtade idag tog han mig i handen stolt som bara den och tog med mig till sin låda " Gjort pärlor till mamma!" Sötaste söta :)




"Ritat en fisk" kom han och sa häromdagen:) och visst ser man att det är en fisk?! I alla fall med mina mammaögon.. :)

Besök i kungälv

Förra frdagen var vi i kungälv och hälsade på barnens farmor, jättekul eftersom det var längesen vi sågs då svärmor haft så ont i ögonen det senaste och inte orkat riktigt :(

Men nu var vi där en heldag och jag bakade tårtor till Johannes, bilder finns i tårtbloggen (www.matildabakar.blogg.se)



Min lilla prinsessa hittar allt som ligger på golvet och sitter och pillar på det och äter på det mesta...



Isidor vaknade alldeles för tidigtr efter sin middagssovningm men ville inte lägga sig igen.. detta resulterade i att han somnade stendes med huvudet på en stol.. (observera att han även står på tå..) bekvämt.. nje..

Is-vandring

När vi var i oxevik sist ville morfar gå ut på isen för att fotografera sitt hus i skymmningen. Han fick med sig Malena och Amanda och en ganska tveksam pappa... (Som dock efteråt erkände att det var jättehäftigt, men lite säkerhetstänkande..) Jag följde med ner och stod på bryggan (lite feg ;)  )



Amanda, pappa och morfar på väg tillbaka..





Malena




Det var en bit ut de skulle gå. kan ju säga  att jg var ganska nervös när ja stod och väntade på dem...



Pappa fixade sele och stege och tamp till morfar som envisades med att gå först ;)

trötta familjen...

oj.. har inte blivit så mycket skrivet det senaste... har inte haft tid eller ork riktigt... Nathalia kinkar på nätterna och vill bara sova i sin vagn, om ens det... och Isidor fortsätter att gå upp alldeles för tidigt och väcker då Nathalia, så båda två är jättetrötta och griniga hela morgonen, och jag med för den delen-.. det är trist att alltid vara så trött för tålamodet blir inte det längsta då...

Nathalia står jämt, mot allt:) hon älskar att gå när man håller henne i händerna. Hon provade att gå med gåvagnen också, stor lycka :)

Isidor pratar och pratar och pratar :) jättekul att höra hur språket utvecklas :) ofta säger han " måla teckning till mamma, mamma bli jätteglad nu!" eftersom jag sagt att jag blir glad när han gör saker till mig :)

tyvärr har han börjat vara lite hårdhänt mot Nathalia.. mest för att kolla vad som är ok, men det blir mkt gnäll.. både från Nathalia som blir ledsen och från mig som måste säga till hela tiden.. detta är ju såklart mest på morgonen när vi alla är trötta.. annars är han väääldigt beskyddande, de andra barnen på dagis får inte ens stå vid vagnen och titta på nathalia utan att han ropa " nej!  bara MIN Nathalia!" haha ;)

Härom natten låg han i vår säng (som vanligt... ) och prtatade i sömnen: "Lamm busa Mommo!"  lamm är hans gossedjur som då tydligen har busat med Mormor i sömnen ;)

Idag är det babyrytmik för Nathalia och sen kanske vi tar oss upp till ett öppna förskolan som ligger ett par hållplatser härifrån, eftersom vårat öppna fortfarande är stängt :( så trist..
Isidor skall till dagis, vilket han inte riktigt vill just nu för hans favorit fröken är ledig denna veckan.. så han tycker inte det är så kul att gå dit, men väl där har han ju soligt så :)

Skall försöka lägga upp lite bilder från veckan i kväll om jag orkar..



Idioter:(

Japp, några idioter har tänt eld på en förskola när i närheten, så nu måste dessa barn flyttas till andra förskolor vilket innebär att öppna förskolan får stänga för att dessa barn skall få plats.

Trist att inte kunna vara på öppna, men det är ju klart att det är ett måste att dessa barn har någon stans att vara, men så fruktansvärt onödigt att folk håller på så:( hur kul kan det vara???

Idag sitter vi iaf hemma då Isidor kräktes igår:( nu verkar han må bra igen så jag hoppas att det inte var magsjuka utan nåt annat.. och att vi andra slipper att bli dåliga:(

kalas och Amanda-besök

Idag var vi på kalas för Emma:) Bakade en tårta till henne (finns bild på www.matildabakar.blogg.se) och hon tyckte då att vi skulle hjälpa henne att äta den också ;)

På morgonen var det rytmik för Nathalia, sen kom Amanda på besök och vi hämtade Isidor, gick på tårtkalas och sen hem för lek med fingerfärg.. Lite bad blev det också, Isidor  ville bara bada om Amanda badade med honom så vi tryckte ner Nathalia en sväng oxå:)




I morgon åker jag och Amanda och Barnen till oxevik , simon kommer på lördag och då blir det husvisning:)

IKEA tur

Tog mig i väg till IKEA i onsdags. Eftersom jag var tidigt iväg direkt efter dagislämning tog jag bussen till backadalsmotet och gick resten.. Början gick bra med bara lite is på vägen, när jag sedan svängde av in mot industiområdet om jag helt plötsligt till en snödriva. På andra sidan av den väntade.. en gångbana som inte blivit plogad på hela vindern...Jättekul... drog i alla fall iväg med vagnen.. sträckan var dock längre än jag trodde... men vad gör man?? Blev rätt sur.. men får väl se det som extra motion ;)



Efter IKEA blev det hämtning av Isidor och en sväng till öppna förskolan. När jag skulle ta mig hem med vagn, ståbräda och barn var det PUNKA på däcket!! gah... blev till att släpa hem allt..


Helg i oxevik

Var i oxevik förra helgen. På lördagen kollade vi på ett hus, det va jättefint men trädgården kändes inte helt bra. Så efter att budgivningen gått upp en del släppte vi det och hoppas på att hitta nåt bättre.. Nu i helgen skall vi å kolla på ett radhus så:)

Isidor ville vara liten bebis och skulle sova i Nathalias säng.. en koja skulle han ha också..

Vi fick fixa en annan sovplats till Nathalia;) lite fårfäll och täcke så gick det bra:)


Nathalia och gammelmorfar:)



Mammas fina flicka


Isidor gjorde semeldebut. Vi passade på att köpa semlor på Einars konditori; de gör de godaste semlorna som finns att köpa tror jag ;) Isidor uppskattade dessa väldigt mycket och ville inte sluta slicka på skeden ;)

Fredagsutflykt

Förra fredagen gjorde vi en liten utflykt tillsammans med Emma&barn. När vi tagit oss av spårvagnen möttes vi av en sjö av vatten vi var tvugna att ta oss över...  ca 1 dm djup var den på de flesta ställen.. Efter en stunds velande var det dock bara att bita i det sura äpplet och vada över.. fanns ju ingen annan väg över så... Emma blev rätt blöt om fötterna;)



Isidor var som vanligt ganska på Victor;)




Lilla skrutten ;)

RSS 2.0