glasögon..

Efter dagens besök hos optikern blir det till att skaffa glasögon.. haft läsglas ett tag, men känner att ögonen är trötta å behövde vardagsglasögon oxå nu...
inte helt lätt att bestämma båge dock... vart hos 6 optiker idag ;) nu har jag 6 par hemma som ja ska försöka välja mellan...

det lutar åt dessa iaf..

stockholmshelg

i fredags tog jag tåget till stockholm för en helg med syskonen där. Jesus Christ Superstar blev det på kvällen. Väldigt bra med flera bra sångare. Ola Salo spelar ju Jesus, men det va flera som sjöng otroligt bra... Kul att ha sett :)

Lördagen började med pannkaksbrunch å sen åkte vi in till stan ett tag... tycker dock att det va alldeles för mkt folk å rörigt ;) håller mig nog till göteborg tror jag ;)
Sen lagade vi middag å mamma å pappa kom oxå..

Idag blev det tåget hem igen... trots att det är skönt att komma iväg lite, och inte minst få sova ordentligt ;), så längtar man allt efter sina små troll här hemma..

I morrn är det dags för skola igen... föreläsning 9-16..

Skojakt och skattjakt

Om en vecka skall jag på återbesök till ortopeden och förhoppningsvis bli av med den fina tofflan jag fått gå omkring i sen operationen... problemet är bara att foten fortfarande är svullen, så jag får inte på mig några av mina skor! Har 2 dar varit runt å letat skor som jag skulle kunna ha, men hittar inga som går på :( i går provade jag igenom typ hela eccos sortiment, men inte ens där fanns det några som va tillräckigt breda :( hittade ett par som kunde funka i strl 39 (har 38 i vanliga fall..) men de kostar ju 1200 så känns lagom kul...
Får hoppas på att svullnaden lägger isg på en vecka nu så jag kan hitta några skor då ;)

I morgon är det dags för barkalas för Isidor.. hela 5 år blir han nästa vecka... så håller på för fullt att fixa inför kalas... Tänkte jag skulle skippa fiskedammen å ha skattjakt istället. Försökte mig på att måla en skattkarta, men lyckades inte tillräckligt bra för att Isidor skulle se var det var ;) så när jag googlade runt lite hittade jag en sida med massa kalastips och där fanns också en sagoskattjakt att skriva ut! så jag ändrade om lite i den så det skulle passa så placerar man ut ledtrådar som tillslut leder till skatten :) tror det kan bli kul!

Nu skall jag försöka plugga en stund innan det är dags att fortsätta städandet här hemma...
ha en härlig fredag :) trots stormen å ösregnet ;)

Tapetsering

Nu har vi äntligen fått klart målning och tapetseringen på övervåningen! Sen vi byggde Isidors rum förra sommaren har spånskivorna fått agera väggar på utsidan av hans rum och resten av rummet har haft nedriven tapet.. I somras började jag så smått med att måla taket, men allt tar sån tid när man bara hinner ett par timmar vissa dagar..
Nu har vi iaf efter många om och men fått klart allt utom lister... Det får bli ett senare projekt ;)
Den nya väggen bestod av många hörn, och tillsammans med de gamla väggarna med sina krokar blev det ganska utmanande ;) Men det gick!

Nu ska jag slappa i soffan en stund... i morrn är det seminarium som gäller...

Klippning

Idag kom jag iväg till frisören för välbehövlig klippning... Blev mest toppning eftersom jag försöker spara ut det lite, så ingen jättespännande frisyr men nu går det iaf att ha det nedsläppt ;)
Kändes iaf lite lyxigt att klippa sig när det ingick hårinpackning sittandes i massagestol åsså fick man te (latte å annat för kaffedrickare ;) ) å chokladbit under klippningen :) Blev erbjuden bakelse oxå men hoppade den ;)

Igår var det simskoledags igen. Nathalia var dock inte jättesugen på att vara med denna veckan utan gömde sig bakom mig.. vet inte varför, hon brukar inte ha problem med nya vuxna och barn utan brukar va väldigt social... Efter många försök gick hon iaf med på att vara i vattnet med simläraren och gå fram och tillbaka medan jag gick på kanten... hoppas det släpper lite tills nästa gång...


skolstart

japp.. i morrn är det skolstart igen... i morgon börjar sista terminen! Bara 4,5 månader kvar tills jag är färdig sjuksköterska!
Det här med att vara sjukskriven 8 veckor för opererad fot funkar ju inte riktigt när man går i skolan så det är bara att hoppa iväg mot bussen..

Idag har vi kämpat på med ommålningen på övervåningen... det tar sin lilla tid när man inte hinner mer än typ en timme per dag men... blir nog bra tillslut :)

Idag fick vi besök av en familj vi umgicks med när vi bodde i göteborg. De har en dotter som är som isidor och vi gick i samma mammagrupp på öppna förskolan.
Det är så kul, för trots att det ofta går 6 månader mellan vi träffas leker Isidor och deras Maja som om de träffats varje dag! Bara glada miner och massor av kramar ;) Även Nathalia får vara med och leka så hon blir också glad när vi skall träffa dem :)

Nu skall jag nog ta å sova snart så jag orkar sitta på föreläsning hela dagen i morrn ;)

RSS 2.0