en liten tand:)

Uptäckte att Nathalia fått sin första tand i dag.. fattar inte att hon redan är så stor att  hon ska få tänder men...

De senaste nätterna har Isidor sovit riktigt bra å bara vaknat en gång.. hoppas att det skall hålla i sig.. räcker med att en vaknar flera ggr per natt...

I morse va simon på arbetsintervju så nu håller jag tummarna för att han ska få jobbet.. skulle va så underbart att ha en hel månadslön.. hoppas de hör av sig snart så vi vet...

nu blir det soffa å tv.. ska hänga lite tvätt med men...

Storstädning å chokladpraliner



Isidor och Nathalia hjälper Simon att städa;)

Min goa lilla runda flicka:)

I fredags hade jag pralinverkstad i köket och gjorde 4 sorters praliner som jag gav till min farbror m fru i lördags när Simon och jag var bjudna dit på middag.

Annars storstädade vi i lördags. Skönt att städa från grunden ordentligt.. I söndags var vi i oxevik en sväng så att simon kunde sitta i fred å plugga å Isidor fick leka med mormor en sväng.

I måndags åkte barnen och jag till Sara och lekte på lekplatsen utanför henne. Efter lunch å sovning kom Sara upp till oss en sväng.

På tisdagen var det öppna först på fm med Nathalia och sen med båda efter Isidors dagis.

Det är så skönt-Isidor älskar att gå till dagis nu. Verkar ha jättekul och så bra att han får leka av sig lite med massa andra barn!

I morse var Isidor hos tandläkaren och gjorde salivprov. Sen fick en stolt Isidor en tandborste å tandkräm för att han var duktig;)

Fina fina



Mina fina små älsklingar! Nathalia låg å sprattlade på sin fårfäll och då ville Isidor oxå ha av sig kläderna å ligga på sin fäll:) sötnos:)


Så här brukar det se ut när Simon ska natta Isidor å läsa saga:) får gå in å väcka honom efter att tag:)

Bilder från helgen



Nathalia i moster Malenas knä:)



Lilla skrutten:)


Fick kolla på kläder som min mormor har haft och hittade rätt många fynd där:)

Fika  hos min morfar. Isidor tycker så mycket om sin gammelmorfar:) Fina kläder som han fått från gudmor Sanna.

Nathalia i fina benvärmare moster Amanda har stickat:)

Hel helg i oxevik :)

Tillbringar hela helgen i Oxevik tillsammans med alla syskon:) händer inte så ofta så superkul:) å Isidor är överlycklig över att mostrar och morbror är här å orkar leka med honom. Blir verkligen mittpunkt ganska ofta här;)
Snart blir det middag och sen har Johannes gjort en choklad å after-8 tårta... mums:)

Nathalia har börjat räcka ut tungan å "blåsa". Supergulligt med den lilla tungspetsen som sticker fram;)

Idag var vi nere hos morfar och fick kolla igenom mormors gamla kläder. fanns en hel del fint där:)

Igår stannade vi till i Uddevalla å åt middag med mamma och Amanda på Pingvin- de har verkligen de godaste pizzorna! Göteborgs pizzerior kan inte mäta sig med Pingvin;) Ska nog ta å flytta hit ;)


lyckades ta mig igenom dagen;)

Japp... orkade med hela dagen utan mer än 20 minuters sömn nu under dan... trodde ja inte;) nu har simon kommit hem iaf å kan underhålla Isidor:)

Ikväll är det premiär på massa bra program, så jag kommer sitta bänkad framför tv n:) uggly betty å desperate.. underbart;)

nu ska här lagas middag.. korv å potatismos är vad jag orkar åstakomma... men det får duga.. bli iaf INTE pulvermos så...;)

2,5 h sömn i natt..

Japp.. hela 2.5 timmar fick jag sova i natt.. sammanlagt... hade svårt att somna först för ja hade så ont i ryggen... sen ville Nathalia äta.. men sen blev det faktiskt nästan 2 h tills Isidor vaknade... nattade om honom å låg kvar lääääänge för att han verkligen skulle ha somnat... men lagom tills ja lagt mig å nästan somnat kom han inspringande igen..
så jag skickade upp simon å efter en stund med skrik somnade han iaf...
då var det Nathalias tur igen, men nu ville hon inte äta utan PRATA! visst, det är underbart med bebisjoller, men när klockan närmar sig 5 å man ska upp 6 å inte har sovit nästan nåt är det inte lika gulligt faktiskt... en lång stund låg hon å var glad. sen övergick hon till att knorra och tyckte inte alls att det var kul längre... då vaknade isidor igen oxå så simon fick gå in till honom... slumrade väl ett par minuter i taget fram till 6 när vi gick upp... så klart skulle Simon iväg just idag så jag fick bara sovit 15 minuter innan jag var tvungen att  gå upp igen...

Nu skall jag göra i ordning barnen och lämna Isidor på dagis å hoppas, hoppas på att Nathalia vill sova en del nu på förmiddagen så jag kan få sovit en stund jag med...

Undrar vad det är som gör att småbarnsföräldrar överhuvudtaget står på benen vissa dagar? nått magiskt måste det vara med de små barnen som gör att man orkar trots skrikiga nätter å tidiga mornar...

trasig dator...

japp... min bärbara dator (eller Saras är den ju iofs...) tyckte att det va läge att inte funka idag.. tangentbordet har lagt av och musen eller pekplattan eller vad det nu är funkar lite halvtaskigt... har stängt av den nu i hopp om att den skall få för sig att funka i morgon... :) tycker lite synd om mig själv nu;)

I dag har Nathalia och jag varit på babymassage medan Isidor å Simon härjade här hemma.. Antagligen lekte de med kaninhandockan som är en favorit just nu... När vi kom hm var det dags för lunch och sen sova middag... Isidor har fått för sig att han bara vill höra sagan om alla barnen som han fick från Ingrid m. fam, så den läses flitigt just nu:)

Sen blev det promenad för mig å Nathalia ner till backaplan där jag bytte ett par stövlar som släppt i sulkanten efter bara 3 veckor och en tunika som efter en gång hade ett hål.. som tur var va dte inga problem... trist med saker som pajar direkt trots att man är försiktig med grejerna:(

jaja.. i morrn skall simon vara borta nästan hela dagen så får se hur lång tid det kommer ta att göra oss färdiga på morgonen innan Isidor skall vara på dagis:)
jaja.. nu får det nog bli sängen.. brukar ju inte bli så mkt sömn på nätterna så...

Kanelbullens dag

Japp... idag skall
man äta kanelbullar:) så jag bakade ett gäng i morse.. har tryckt i mig lite väl många idag men... Det va gott iaf;)
Fråga Isidor i morse om vi skulle baka och han utbrister " JA!!!" och sen; "Maja!" så han tyckte att vi skulle bjuda Maja på bulle.. Så Marie och Maja kom hit en sväng på eftermiddagen och firade kanelbullensdag:)

Annars har vi inte gjort så mkt i helgen. Har ju varit så tråkigt väder.. Tog mig ut på en promenad/joggingtur i dag iaf och hamnade då mitt i en störtskur och störthagel.. men men...

Nu blir det massa mareldste i soffan:)

Nathalias första mat



Nathalia har fått smaka potatis för första gången nu. Gick ner rätt bra. Isidor ville också vara med och smaka så han åt resten :)



Världen sötaste små barn:)

Igår var vi och hälsade på Maja till Isidors stora förtjusning. Han sken verkligen upp när jag frågade om han ville åka dit! Så kul att se dem tillsammans. De verkar ha jättekul ihop!

Annars har veckan vart lite trist, Isidor blev dålig i tisdags och fck gå hem från dagis efter fotograferingen. Sen fick han feber på kvällen och fick vara hemma både onsdag och torsdag för säkerhetsskull.

Nathalia och jag åkte en sväng till Kungälv i onsdags å träffade Sanna å hade en mysig dag med mycke te och endel paket;) Fick äntligen lämnat lite presenter till henne och Simon eftersom de tog sin examen i våras. Blev inga paket då eftersom Nathalia valde att komma 2 dar innan de skulle va kalas:)

sen fick jag en fin saltskål i födelsedagspresent och Isidor fick snygga byxor å en skjorta.

Nu skall jag återgå till mys i soffan med pizza och rockey-road godis.. mums:)

Bilder från veckan..


Faster Sara och Nathalia när vi var på Öckerö i måndags och firade Simon som fyllde 23



Med farbror Johannes



Var en sväng hos Angela, Linnea och Kristoffer förra fredagen och Isidor lekte i en tunnel de hade. Bar in massa leksaker:) Han och Linnea var så söta och satt på en bänk och sjöng. Gullungar:)


Nathalia ligger och pratar med Nellie på öppna förskolan


Mammas lilla flicka:) I går vägde hon 7140 och var 63 lång när vi var på BVC. Betydligt mindre än var Isidor vägde när han var 4 månader...:)

lite bilder..

Simon hjälper till i Oxevik å river bort björnbrärsbuskar..

Isidor fick åka skottkärra med gammelmorfar:)


Åsså var vi med när fåren klipptes och Isidor fick träffa "sitt" flasklamm igen. En liten puss fick lammet:)



Isidor och moster Amanda



Mammas sötnos:)


Amanda och Isidor på hans kalas i Kungälv. Bild på tårtan finns på : www.matildabakar.blogg.se


Nathalia och morbror Johannes på Isidors kalas

RSS 2.0