one-piece

Är med och tävlar om en valfri one piece från: http://www.chillunited.se/

På: http://lavitadilovisa.blogg.se/2011/march/vinn-valfri-one-piece.html#comment


Tävling

glimra förlag

 

“Tävla hos Linn om boken Lilla hjärtat från Glimra Förlag.

 

Jag är med och tävlar hos Linn om en fin fyll i bok!

http://myheritagetotheworld.blogspot.com/2011/03/tavling-glimra-forlag.html


 



tränings-skolkar...

Borde gått å tränat idag, men känner mig så trött, så det blev inget av det... Får lite dåligt samvete men... får skylla på vädret, det gör ju inte att man blir sugen på att gå ut direkt... Får ta nya tag nästa vecka :)

Har suttit hemma och pluggat idag... i morrn är det dags för grupparbete och sen är det helg :) Då blir det besök i oxevik- amanda kommer dit och morfars får har fått lamm :)

näpp, nu skall jag bädda ner mig i soffan i stället... hoppas på bättre väder i morrn :)

onsdag..

Har varit sista dagen på praktiken idag, så hade med mig tårta, bild finns ju så klart på www.matildabakar.blogg.se :)

Efter praktiken blev det trädgårdsarbete i vårsolen :) Räfsat halva gräsmattan och försökt få lite ordning... Fick satt upp nya brevlådan med...

I morrn är det hemmastudier som gäller, skall försöka få lite struktur på pluggandet, känner att jag inte riktigt vet vad jag ska plugga på så...

Nu skall barnen göras i ordning för natten, sen tänkte jag skippa gymmet idag å ta en promenad i stället :) fick ju tränat lite armmuskler när jag räfsade så ;)

Praktikdags :)

Denna vecka är det praktik igen.. sista på vårdcentralen, har varit på småpraktiker 6 ggr på vårdcentralen nu... Men jag kommer ju tillbaka i sommar då jag ska jobba på labb där :) ska bli så kul, jättelärorikt och det är trevlig personal :)

I går var det dags för Isidors gympa igen..  Han tycker det är kul men samtidigt vill han inte riktigt va med på det utan springer till mig hela tiden... kanske han va lite liten för att börja? jaja, det går åt rätt håll iaf, i går va han med största delen så...

I helgen hade vi lite fixarhelg, lördag förmiddag va vi ute alla och fixade i trädgården, är ju dags att få den vårfin nu :) på kvällen va jag i väg på födelsedagsfest och simon och barnen gjorde ännu en insats i trädgården och fick bort lite kvistar å så.

Söndagen blev det inköpstur till torp, handlade lite spadar och gräsfrön samt beställde möbler till glasverandan.. skall sälja de i brunt rotting som står där för att få in lite snyggare i svart :) sen skall vi även sälja syskonvagnen som bara står och tar plats.. känns lite vemodigt att barnen blivit så stora, men blir ju bra att få in lite pengar ;) har en heö del vi ska försöka sälja av, mobiler, en stor sulkyvagn typ, takfläktar som va kvar när vi flyttade in... sen har jag en låda med barnkläder ja tänkte få upp på tradera nån dag med.. men får väl börja med de stor sakerna, inte fel att få lite mer plats :)

Skall iaf försöka få lite fint på glasverandan i år är tanken... vet dock inte riktigt hur än, men nya möbler blir det ju iaf, sen skulle jag vilja ha nån snyggare matta där, men vet inte riktigt vad? får inte va allt för dyrt heller... sen får det väl bli lite piff med kuddar å så så det blir lite färg där kanske :)

I kväll skall simon och jag på bio, hans jobb har tydligen fixat bio till alla + respektive, Hämnden skall vi se, va först inte sugen på att gå, lät inte som en film för mig, men tänkte om å kom fram till att det är ju iaf trevligt att göra nåt tillsammans bara simon å jag, sen läste ja på om filmen och kom fram till att den kanske är sevärd iaf;) Så mamma kommer hit och passar barnen i kväll :) Underbart att ha både mina föräldrar och simons föräldrar och syster så pass nära, och underbart att de gärna ställer upp å passar våra små troll :) guld värt att få den hjälpen!

näpp, nu skall jag ta å packa ihop lite mat och bege mig ut i regnet till praktiken... :)

Våffeldagen!



I går var det ju våffeldagen, vilker Isidor hade full koll på. Så till efterrätt blev det så klart våfflor med grädde och rårörda bär...

I dag har vi gjort lite trädgårdsarbete i solen. Tror vi va ute vid 8 å satte i gång, fick klippt endel grenar och räfsat lite... Nu skall det bli vårfint hade jag tänkt :)

Skall strax åka i väg till Sofia och förbereda lite tapas, i kväll blir det födelsedagsfest för henne :) Har bakat en tårta med som kommer på www.matildabakar.blogg.se i morrn... ;)
Trevlig lördag i sölskenet!

Härlig torsdag :)

Idag har vart en sån härlig dag! Solsken och varmt, de sopar bort gruset på vägarna och det känns som VÅR!

En annan underbar sak idag var att jag blev godkänd på läkemedelstentan! Visste att jag gjort ett litet fel, men tydligen godkändes det iaf! tror att typ 90% av klassen gjort det felet så tydligen fick man godkänt iaf! är så glad :) trodde ja skulle kugga på den, men nu behåller jag min 0 a i kuggade tentor ;) Inte för att den skulle va jobbig att göra om, jag kan det, men det skulle va trist att kugga och trist att behöva göra om...

Efter att jag hämtat 2 glada barn i sandlådan på dagis kom mamma och malena, vilket gjorde barnen helt uppspelta å glada :) så nu har de precis lagt sig å sova och jag ska ta å rensa lite bland alla skolpapper...

trevlig torsdagskväll :)

Dessa telefonförsäljare...

Fick precis ett samtal från vårt elbolag som ville sälja nån försäkring, kl 20.45 på en söndag kväll! Blev riktigt irriterad å va tvungen att skälla lite på henne, visst förstår att hon inte bestämmer när hon ska ringa, men då får väl hon se till att vidarbefodra klagomål (nej, jag va inte elak, bara sa vad jag tyckte ;)  ) Drog i lite med att simon lägger sig innan 21 när han ska upp å jobba ( inte helt sant, men det finns ju faktiskt de som gör det ;) )
Ja.. är rätt trött på telefonförsäljare över huvud taget så... Tycker de ringer jämt, å nu ringer de ju även på mobilen.. Åsså ska de "ge bort för att man varit så bra kund innan" yeh... man får aldrig nåt gratis av en försäljare, finns alltid nåt de lurar en på..

jaja.. behövde bara få ur mig lite irritation ;)

Har iaf haft en trevlig dag med besök å tre rättersmiddag (desserten finns så klart på www.matildabakar.blogg.se ) ;)

Nu är det lite plugg som gäller och i morrn blir det en tur till GBG för grupparbete...

Ha en bra söndagskväll, i morrn börjar en ny vecka, förhoppningsvis med massor av sol och vårvärme!

Vår :)

Idag var det en riktig vårdag! Var i Kungälv och solen sken, det va varmt å krokusarna tittade fram :)

Mina älskade ungar som tyckte det var väldigt skönt att kunna va ute å leka en lång stund utan att det blev kallt...

För övrigt har ja fått svar på 2 tentor denna veckan.. Mikrobiologin som va en ganska stor tenta, 64 av 75 poäng, alltså godkänd (gränsen va 46..) och farmakologin som ja gjorde när ja va sjuk, hade missat föreläsningarna innan å så, va grymt nervös över den, men hade 15 av 17 poäng, så är riktigt nöjd :)

Nu skall vi kolla lite film.. i morrn får vi besök av en av Simons barndomsvänner, hans fästmö och deras lilla son :)

Snö...

Åh, i natt om det mer snö :( inte så mycket, men det ligger ett tunnt lager på marken :( det skall ju bli vår nu! va så härligt väder i går...

Även Isidor längtar till våren och sommaren, speciellt sommaren, det han längtar efter är att äta jordgubbar, vi har ju ett litet jordgubbsland :) och att äta vattenmelon, vi hade picknik förra sommaren i trädgården med det nästan varje dag :) och sen säger han att han längtar efter att gå utan kläder.. Så för honom är sommaren vattenmelon och jordgubbar :) Längtar efter det jag med... :)

Nathalia tar just nu tora steg i utveckligen, helt galet många nya ord kommer ur den lilla ungen varje dag- och hon härmas! Speciellt allt Isidor gör och säger kommer en gång till från henne ;) Mindre kul när dte är beteenden vi försöker få Isidor att låta bli men..
Hon vill även göra det mesta själv.. speciellt gå själv, blir inte alls glad över att åka vagn oftast...

Isidor växer och lär sig nya saker, även hans språk utvecklas och blir tydligare, tyvärr har han lagt sig till att säga en del dummasaker som de äldre barnen på dagis säger, så vi jobbar hårt med att få bort "skitunge, bajsunge" mm från hans vokabulär, sen har han börjar skjuta med pinnar med, något som även hans syster tagit efter, så det är en sak vi försöker få bort med,..



En bild på mina goa ungar :) Ibland kommer de riktigt bra överens :)

Har fått sommarjobb!

Igår ringde de å sa att jag fått jobb på den vårdcentral där jag haft praktik förut :)
Sist jag var där på praktik fick jag nämligen frågan från de som jobbar i labb, 2 undersköterskor, om jag inte var intresserad av att jobba där i sommar!
Efter en del mailkontakt med verksamhetschefen, hon va inte säker på hur det funkade eftersom jag inte är utbildat undersköterska utan "bara" har de tre terminer jag läst hittills, ringde hon iaf i går och sa att jag fick jobbet! Heltid 6 veckor i sommar! Och kanske lite innan med, skall ju iaf gå bredvid innan å lära mig..
Tyvörr är det ju under de veckorna när dagis är stängt å Simon kommer ha semester, men så är det väl när man ska sommarjobba, det är ju de veckorna de vill ha folk så.. Han ska försöka få nån vecka pappaledigt i slutet av augusti i stället så vi får nån ledig tid ihop...

Det är iaf ett jobb som bara kommer vara vardagar och dagtid, jämfört med de flesta andra vårdarbetsplatserna när det är kvällar, helger och nätter med, så det känns ju skönt :)
Vad jag kommer få göra är att ta blodprover (jippi-sticka hela dagarna ;)  ) och andra prover, urinprov mm och det känns som världens chans, så bra träning och ja kommer lära mig massor! Sen är det väldigt trevlig personal som jobbar där med, så det blir nog kul :)

Nu skall ja försöka klä på mig och mina barn och sen blir det till att åka till skolan...

Förhoppningsvis ska ja hämta hem bilen sen, den gick sönder i måndags och ja fick få den bärgad i går, gick inte att starta den.. så nu är den på verkstan och kostar massa pengar.. tur iaf att vi har försäkring som täcker bärgningen och en del av arbetet.. men det blir väl en 2000 i självrisk... Denna månad blir det en hel del att betala, elräkning för vintern, inte billig, renhållning och el till kommunen på endel, bilen, sen kommer väl kostnaden för solpanelen som gick sönder med, förhoppningsvis går den på hemförsäkringen, men det blir ju självrisk på den med..
Vissa månader är det mindre kul att ha hus när man ska fixa å betala allt sånt ;) I övrigt trivs vi hur bra som helst :)

nepp, nu får jag ta tag i dagen :)

Känner mig nästan smart ;)

Håller på med läkemedelsberäkning i skolan nu, och jag fattar hur det funkar ;) känner mig nästan smart ;) Sitter å räknar hela dagarna nu och får rätt på i princip alla tal, vilket är tur, på tentan är det 100% rätt som gäller gör att bli godkänd...

Dock har jag en tendens att tro att nåt är fel när jag fattar hur det hänger ihop, känns som om det inte borde va så lätt som det är.. bra självförtroende ;)

I morgon blir det en tur till Göteborg, och jag skall försöka hjälpa 2 kompisar där att förstå räkningen...

Nu blir det soffan resten av kvällen :)

RSS 2.0