Vem är du?

Skulle vara kul att veta vilka som är här och läser min blogg, så vill du skulle det vara kul om du lämnar någon kommentar eller skriver ditt namn:)

Mina fina:)



Var på öppna förskolan här om dagen (som vanligt;)  ) plötsligt var Isidor försvunnen efter att ha tjatat på mig en lång stund, hittade honom här; han hade hittat en av sina favoritböcker, Pettson och Findus, och krupit in i tältet där han satt en lång stund och läste:)



Nybadad Nathalia.

Sötnosar;)


En liten ekorre kom och hälsade på vid fågelbordet.. Gullig:)



Nathalia har ÄNTLIGEN kommit på att det kan ju va rätt kul att ligga på mage; man kan ju förflytta sig! Eller iofs var det rätt skönt när hon låg still med men;) Nu tar hon sig lätt från sittande till liggande och kan flytta sig lite runt med...



Lånade hoppgungan hos mormor och morfar. Det var kul en stund iaf:)

Fårmatning



Isidor fick hjälpa gammelmorfar med att lägga ut halm till fåren att sova på och att ge dem hö.. Allt som har med fåren att göra är väldigt populärt och han vill helst inte gå därifrån igen...


Isidor packar halm på höloftet...


Nathalia var med i stalet också:) Hon tyckte också att det var rätt kul djur de där fåren:)

Utelek



Isidor älskar att vara ute i snön! På dagis fick de åka sjärtlapp vilket Isidor tyckte var jättekul! Så en sådan inhandlades och har använts flitigt...


Han har ärvt mina röda kinder;) efter ett par timmar ute i backen var de ordenligt röda:)

En pulka med ratt är en annan favorit, i oxevik var det mormor som gällde som pulkadragare:)

Tänk om jag hade en liten liten apa...

Denna sång gick Isidor och sjöng på när vi gick till dagis. När jag började sjunga med säger han:
-"Mamma sjunga, nej." och sätter upp hande mot mig.
Jag frågade: får inte mamma sjunga om apan?
-" Nej. Hanna sjunga apa" = Johanna skall sjunga om apan.
Tydligen brukar de sjunga denna sången på samlingen på dagis och Isidor ville alltså bara att fröken Johanna ska sjunga den.. haha...

Bio och utelek

Isidor och Simon har varit ute större delen av helgen och åkt sjärtlapp- trodde han var för liten för detta men fick höra att han gjort det på dagis så vi köpte en till honom (och en till simon- han blev sotis;)  ) så de har varit ute i backen både i går och idag..

Igår var jag inne i stan å gick på bio- snabba cash... tyckte väl inte att den va så jättebra men... inte riktigt min typ av film heller så... men det var iaf kul att komma iväg och göra nåt så:)

annars har veckan rullat på med dagis och öppna förskolan... vad som inte rullar på är sömnen.. mina barn tycker att sömn är överskattat... Isidor sover halva natten i vår säng vilket innebär rätt kass somn för mig då han ligger å sparkar på mig, Nathalia vaknar ett par ggr per natt och är iband nästan omöjlig att somna om, sen har Isidor fått för sig att han vill gå upp halv 5.. HALV 5!! inte klokt.. hoppas på att det ska vända i veckan nu..

jaja... nu blir det tv-kväll.. nästa vecka är det kvällsjobb för simon.. :(

Vintrig promenad



Blev en långpromenad till Eriksberg med Emma och Victor idag. Lite fika hanns med också... Så klart vaknade båda barnen som sovit som stockar innan precis när vi skulle äta våra goda köttbulle och potatissalladsmackor. Men de höll sig ganska lugna iaf så:)


Vintrigt Eriksberg.Var ju underbart väder idag med sol och ingen blåst..

En sväng till Öppna förskolan hann jag med på eftermiddagen med barnen.

Nu skall här snart sovas... i natt blev d inte mkt av den varan då Nathalia tyckte att det va kul å va vaken  h i natt...

Me, me and me;)



Dagens reafynd: en klänning till Nathalia för 50 kr att ha i vår/sommar/höst.. den är strl 86 så den passar inte riktigt än. Får hamna i påsen med kläder för senare bruk.. Har även fått låna en hel kasse kläder av Emma som Julias lillebror inte behöver, så Nathalias garderob är FULL av fina kläder:) Skall ta å leta igenom Isidors gamla kläder å låna ut till Victor..


"Min bästa kompis är jag själv" ;) tänk att speglar kan vara så kul!

Pulkaåkning med Maja



Träffade Maja i söndags för lite pulkaåkning och det blev även ett par snöänglar:)

Nathalia tyckte dock att det va ganska trista att sitta still å kolla när Isidor och Maja (och mammorna;) ) åkte pulka... Det är kul att man har anledning att va med å åka iaf;)

Påpälsad liten Nathalia:)

Bakande son:)

Skulle baka kaka igår med Isidor, jag plockar fram en skål och säger " en skål behöver vi" varpå han säger " och mjöl, å smör å ägg å socker"
haha, det är bra att veta hur man bakar kaka innan man är 2.5 år;) ♥

Idag var vi på öppna och där hittade han en visp och säger att han ska baka kaka, låtsas hälla i saker och rabblar igen upp ingredienserna till kakan, plus att han nu la till bakpulver;)

Igår var vi och hälsade på Maja som vi inte träffat på väldigt länge. Det blev pulkaåkning och fika och massa lek. De lekte så bra tillsammans! Satte sig å läste i samma bok å det va knappt nåt bråk om leksaker heller.

Nu blir det sängen.. blev inte så mkt sömn i natt, Nathalia ville inte alls ligga i sin säng... håller tummarna för att det ska gå bättre i nat.. Undrar när mina barn ska börja sova? tycker det verkar som de flesta andra bara vaknar max en gång per natt.. hmmm...

God natt:)

Pulkaåkning


♥ Passade på att åka pulka i oxevik, en hundsläde som mamma hade som liten.

Nyårsafton



Firade nyår hos mamma och pappa tillsammans med vänner till dem, åt underbart god mat och spelade ticket to ride.
Stackars lilla Iris, mamma och pappas hund, tyckte dock att kvällen var pest då hon är jätterädd för både raketer och champangekorkar...



Vackra mamma:)



Underbar efterrätt, hallon i gele och vit chokladpannacotta. Hade en tårta med, bild finns på www.matildabakar.blogg.se



Pappa som lagar huvudrätten, oxfilé Wellington.. mums:) till förrätt var det ostgratinerade hummrar... Lyxigt värre:)



Min lilla prinsessa:)


Isidor hittade en mjölpåse och har fått för dig att det är ju gott å äta mjöl.. hmm..


Mamma upp i dagen; Isidor fick fatt i en tårtkokbok och ställde sig genast att bläddra i den, "läsa tårtor!", sen kommenterades det på varje sida vilken färg tårtan hade och "mamma baka den, mamma baka den, mamma baka den, Sissi smaka den.. " det ska nog bli nåt bra av honom;)

RSS 2.0