Mostrar på besök



Idag kom Malena, Amanda och hennes kompis Anja på besök till Isidors stora glädje, han fullkomligt hoppade när de kom! Det blev lite middag, lek å muffins..


Jul i oxevik

Juldagen var det dags för julfirande i oxevik med mamma, pappa alla sykon och morfar.. Under dagen snöade det rejält och alla träden blev täckta med snö, vägen blev nästan omöjlig att köra på, så vi blev rätt insnöade oxå:)

Vi var ute å rodde en sväng i snön oxå, var över till ön där morfars får går. En underbar roddtur med fin utsikt över snöklädda berg och soliga vågor:)

Här blev det ännumer julklappar, Isidor fick lera, fina tröjor, sax som bara klipper papper och lite annar, Nathalia fick fina kläder och jag fick en underbar bok med tårtdekorationer!!


Isidor letade fram hudbajs påsarna å sa "hjälpa mommo plocka bajs" haha, tänk att det kan va så kul;) han tyckte iaf att alla påsarna behövdes...



Vårat härliga julbord som vi alla hjäptes åt att bidra till..


Isidor busade hela helgen med Malena:) Vid läggdags ville han att Malena skulle med och utbrister efter en stund "Sissi bajsat", detta var inte sant å då säger han " sissi busa ena bajsat!" = Isidor busar med malena å säger att han bajsat!
detta är det nya, han busar å säger saker som inte stämmer;) Han sa även en dag när vi skulle till farmor: "Sissi åka mommo" så sa jag att nä, vi ska ju till farmor! då säger han "sissi busa farmor åka mommo" ;) haha..


Amanda och Nathalia
Nathalia är snart 7 månader, det går så fort! Hon har ju suttit stabilt sen hon va ungefär 5 månader men vill inte alls ligga ner, därför har hon inte börjat förflytta sig än.. Provade att lägga henne på mage nu fast hon inte ville och hon tar sig bakåt och kan stå på knäna en stund, så såfort hon godkänner att ligga på mage går det nog snabbt att börja ta sig runt...


Vi försökte oss på att ta familjekort på jul, många kort blev det;) det är svårt att få 4 pers att bli bra på samma bild, speiellt när 2 är småbarn;)

Julafton

På julafton avr vi hos simons föräldrar å firade med dem å han syskon, morfar och kusin. Tomten tittade in en sväng med:) Isidor tyckte det var jättekul och delade glatt ut peket till alla som skulle ha:)
Isidor fick en fin dragväska, en mumintröja, bilgarage, å massa andra saker:) glad blev han iaf:) Nathalia fick 2 fina lila klänningar, en med mumin och en prickig..
Jag fick 2 bakformar, en skål å 2 ljusstakar..


Kalle Anka var en favorit, Isidor satt klistrad hela programmet..



En annan favorit är att spela och sjunga:) Isidor sätter sig vid pianot, spelar och sjunger tipp-tapp...
Gullunge:)

God Jul!



God Jul önskar jag med julkortsbilden på mina 2 små gullungar!
Vet inte hur många bilder jag fick ta för att få en där båda tittar rakt fram å ser lite glada ut:) tackavet jag digitalkameror;)

Isidor klär granen..



Sara kom hit en sväng idag och lekte i snön med Isidor, sen satt hon och Nathalia å kollade när Isidor klädde granen för första gången. "hjälpa mamma och pappa" sa den lilla sötnsen och hängde uppkulorna i klasar:) Han ville även hjälpa till å "mata granen" med sockervatten.. så duktig min lilla Isidor:)

Lussefika och julavslutningar..



Nathalia fick sin första julklapp på öppnaförskolans julavslutning... Snöret var kul iaf;)


Det var även julavslutning på babygruppen förra veckan..

Små pepparkakor var både Nathalia och Victor på öppnaförskolans lussefika..


"massa snö! Kul!"



Vi var ute å lekte i snön i måndags med Julia och Liam som är lika gamla som Isidor.
Isidor var helt tagen av all snö!


Han gjorde även en snöängel:)

"Offa Kalle" 85 år

Idag var vi i Kungälv å firade Simons morfar som fyllde 85. Jag fick baka tårta, finns bild på www.matildabakar.blogg.se


Isidor älskar att bläddra i en kalender som hans farfar har gjort där många av ilderna är på honom;)

Nathalia och farmor

Bus:)

en sväng till lekplatsen..



Nathalia gungar.. jättekul tycker hon att det är:)



Isidor fick, med lite hjälp av mig, ta kort:)


En trött Nathalia däckade i vagnen...

Lussefirande på dagis



Isidor ville inte vara med de andra och sjunga, utan han stod en bit ifrån å gjorde rörelserna och sjöng;)

Innan alla andra kom in hade han dock ingenting emot att stå på scenen;)
Han var den enda stjärngossen, men söt som socker min lilla prins:)

Stjärnan var väldigt kul att ta loss fån pinnen.. fick laga den många ggr
under den lilla stund vi var där;)

Nathalia var med som pepparkaksgumma:)

"mamma lessen, nee"

Vaknade i söndags med ont i armen, ev en inflammation i handleden, så går med den i bandage för tillfället. Isidor fick syn på detta och sa "Sissidor pussa mamma arm" och gav armen en puss, "sissidor kjama mamma arm" så fick den en kram med. Sen säger han "mamma lessen, nee" haha, han botade mig med en kram å puss. Så underbart gullig och snäll han är min lilla Isidor:)

Han har även utvecklat sitt Sissi till Sissidor då och då.. :)

BVC

Idag var det dags för 6 mån kontroll för Nathalia. 8690 vägde hon å var 66.5 lång.. vid samma ålter var Isidor 73 lång å vägde 9420;)

Nathalia ligger iaf på medelkurvan för längd å en över medel på vikt;) en liten rund goding är hon;)

Idag skall vi åka en sväng till barnens farmor å farfar efter dagis. Jag tänkte nämligen åka en tur till tårtbutiken som finns där å köpa lite grejer ja tänkte ha till tårtan jag skall göra till Simons morfar på lördag då han fyller 85...

www.tartdekor.se

underbar affär;)

sen i kväll är det avslutning för kören...

lussebak på öppna...


I måndags var det lussebak  på öppnaförskolan, fina bullar Isidor gjorde va? han försökte att rulla degen, och det gick ibland, men roligast var nog att sätta i russin.. de som inte hamnade i munnen då... :)



Igår var Nathalia och jag på öppna å träffade Emma å victor som är nästan lika gammal som Nathalia, så de satt å lekte en stund:)
Sen avr det utvecklingssamtal på Isidors förskola... de berättade massa fina saker om Isidor som värmde i mammahjärtat:)
b l a att han är lugn å glad och har en positiv inverkan i barngruppen (hur härligt är inte det att höra??) å att han har ett jättebra språk och är lätt att förstå vad han vill! Min duktiga lilla Isidor:)
Han sitter tydligen långa stunder å pysslar med, målar å gör pärlhalsband:)

Sen berättade hon att de bakar lussebullar även där å att han direkt visste hur man skulle göra:)

Häromdagen när Isidor skulle sova middag sa han till mig att lägga mig på kudden. så tog han fram sin favoritfilt å la över mig, och försökte länge att få den att räcka både till fötterna å upp till axlarna.. var ine s¨lätt då den inte är så stor,.. men det är tanken som räknas;)


oxevik

Åkte till oxevik i söndags å hjälpte mamma med lite lussebullsbak å Isidor hjälpte till att ploka mossa å gör i ordning adventsljusstaken:) så kul att åka dit då man märker på Isidor hur kul han tycker det är :) det är väldigt härligt att han blir så glad av att träffa både mormor å morfar och farmor å farfar:) å alla mina å simons syskon med :) härligt att han har så många runt sig:)


Lussebullar med mandelmassa å romrussin blev det:) Isidor fick hjälpa till att lägga på mandel:)


han hade jättekul med att sätta i lingonris i mossan å va så stolt över den fina ljusstaken;)


Glada lilla Nathalia:) skrattar nästan jämt när man pratar med henne:)

min stora lilla flicka..



Var på rytmikavslutning i går...


Lilla Nathalia har blivit  6 månder idag.. Fattar inte att det kan gå så fort... Rund å go är hon å älskar mat:) en stor portion mat åt hon idag å sen direkt ett helt päron till dessert:)

Tror det är dags att göra om vagnen till sittvagn nu.. känns lite sorgligt.. men hon vill alltid sitta upp när hon är vaken så får väl bli så i morrn...

Nu skall jag nog ta å sova... trött trött trött... inte blir det mkt sömn här inte.. I morrn är det julkonsert med kören i Masthuggskyrkan:) skall bli kul:)

god natt!

Matlagningstalanger...



Simon fick ansvaret för popcorn härom veckan... Jaaa... det gick ju sådär men... ;)  goda var de:)


Isidor hjälper Amanda att baka i oxevik

En tur till örebro



Var i Örebro å gratulerade Amanda. Rafael och Malena mötte upp där:)



Johannes å jag...

Knödde in alla runt Amandas lilla bord i studentrummet:)

Moster på besök



Det skulle vara höstfest på dagis, så Isidor fick låna en cape på öppna förskolan:)



Moster Malena var en sväng i GBG å sov då över hos oss. Isidor blev överlycklig! Hoppade å slängde sig i soffan:) Sen fick Malena vara med å plocka i leksakslådan. Alla kottar skulle upp på soffkanten, sen skulle resten ut å lådan blev en båt:)

RSS 2.0