Öckerö, nyckellämning och joggingtur

I måndags åkte barnen och jag till göteborg för att lämna nycklarna till lägenheten- så nu är vi ÄNTLIGEN helt klara med den :) Efter strulig städfirma och denya hyresgästerna som ändrade sig en månad på när de ville flytta in mm...

Sen gick vi ner till Emma, Julia och Victor, tanken var att vi skulle till 4-h gården, men eftersom det började regna fick vi ändra planerna... så efter endel strul så blev det iaf slottskogen. Promenerade runt och kollade på alla djuren, Isidor och Julia gick själva hela tiden- jätteduktiga, även om vi fick påminna dem ett antal ggr och att de inte fick springa iväg ;)

Efter slottskogen åte vi till Öckerö där vi sov över för att igår åka till Marie och Maja för förmiddagsfika och lek :)
Sen tänkte jag ta en promenad in till stan och gå lite i affärer, men barnen tyckte att det var trist att sova så det blev inte så lång stund... Sara kom in och mötte oss och vi tog en tur med älvsnabben istället:) sen var tanken att vi skulle åka hem, men vi ändrade oss och åkte med Sara ut till öckerö igen..

Kom hem på eftermiddagen idag...
En joggingtur blev det nu på kvällen- börjar bli lite frusterad efter att ha promenerat eller cyklat i 1 h nästan varje dag, ätit hyfsat nyttigt de flesta dagarna men vågen står still iaf :( får se om lite jogging kan hjälpa.. vill verkligen bli av med de sista kilona så... till hösten blir det gymmet iaf...

jaja... nu skall jag sätta mig i soffan å ta det lugnt- har vart rätt intensiva dagar men lite trotsiga barn ;)

Bröllopsdag :)



Idag firar vi våran 4 e bröllopsdag :) Fattar inte att det kan gå så fort... men vi har ju hunnit med 2 barn på de åren med så ;)

Barnen och jag fick besök av min morfar, så jag slängde ihop en tårta, hade en botten eftersom ja hade bakat till att ha i kväll men behövde inte hela, så på 20 min blev det en tårta gjord :)

Vi har monterat ihop vår cykelvagn med och barnen fick provåka, och älskade det :) speciellt Isidor "Cykla mera mamma, en gång till, igen!" haha, det är ju inte allt tungt att cykla runt med 2 barn på släp så ;)

Nu skall vi äta vou-au-vent med skaldjursstuvning och en dessert med plommonvinsindränkt sockerkaka, jordgubbar, glasscreme och grädde :)

hela huset fullt:)

Idag har vi haft besök av Emma med Tuva 3 år och Nellie 1 år, samt Angela med Linnea 3 år och Kristoffer som blir 2 i höst. Jättekul! Och väldigt intevnsivt ;) tror den enda stunden som det var tyst var när de fick muffins till efterrätt ;)

Isidor va dock inte jättepigg på att låna ut sina saker idag... Nathalia sov sig igenom nästan hela besöket, natten var inte så bra, det var varmt och kvavt så hon kunde inte riktigt sova, så halv 11 var hon jättetrött, så det var bara att lägag henne och sen sov hon till halv 3 ca...

När simon kom hem åkte vi till torp, jag fick köpr mig en hjälm, köpte lite grejer för att fixa vattenslangen ute som läckte och en badrumsmatta.. Hämtade även vår cykelvagn som kom idag...
Ett nytt dammsugarmunstycke blev det oxå ;) kul värre ;)

nu skall jag försöka röja upp lite efter tornadon av barn ;)

Grattis!

Ett stort grattis till bästa Sanna och hennes Simon på deras 3 åriga bröllopsdag idag!

Tänk att det var tre år sen vi var på erat fina bröllop! (Jag som supergravid ;)  )

Massa kramar och hoppas ni har en underbar dag!

torp och cykeltur

Idag hade vi besök av Hannah och hennes 2 barn, Isidor och hennes Gabriel lekte bra en stund men sedan blev det endel bråk om leksaker... svårt det där.. men trevligt med besök iaf :)

När simon kom hem åkte jag en sväng till torp, köpte en cykelhjälm till Nathalia att ha när vi cykelvakn äntligen kommer och 2 blommor att ha ute, försökte hitta en hjälm till mig med men det gick inte så bra.. har fått använda Simons nu men han har den ju på dagarna så det blir till att leta hjälm nu... För nej, jag tänket inte cykla utan hjälm, dels är jag rädd om mitt liv och dels vill jag vara en bra förebild för mina barn.

Fick iaf köpt mig en gelesadel på rea som jag provade på kvällens cykeltur, tror den är riktigt bra.. En tur över skogslyckan-kurveröd förbi stadshuset blev det, med långa backar.. kändes bra ;) Försöker få till iaf en promenad eller cykeltur per kväll nu... plus promenad ner till stan med syskonvagnen nästan varje dag... behövs...

I morgon tänkte ja ta medmig barnen till Nisses växter och köpa lite blommor till blomsterlådorna ute..

Dagens inköp...



Hittade denna "Name it" kappa på rea för 150 kr :) tyckte den va så fin- å Nathalia behöver dessutom en sensommar/höst jacka ;)



Denna klänning, även den "Name it"  låg i en 50 kr låda pga att den var solblekt å hade varit i skyltfönstret... detta syns dock inte så köpte den att ha nästa sommar, är strl 92.. Tycker den va söt ;)



Mamma köpte "Tröste-tröja" till mig, vi fick det förr när vi vart hos läkare eller så... Denna kjolen blev det iaf- inte alls min stil egentligen, men tyckte den va snygg- kan behöva ändra lite stil så ;)


Denna klänning blev det oxå...


Baksidan av kjolen :)

Jobbig dag...

Var på Sahlgrenska idag för uppföljning av magnetröntgen jag gjorde i våras... Hade hoppats på att få ett svar på varför jag har så ont i ryggen samt få veta vad man kunde göra åt det...

1h och 30 min efter att jag skulle fått komma in blev det min tur.. (ganska illa att man ska behöva vänta 1.5 h när man har en kallelse... ) men jag fick iaf tillbaka de 300 kr besöket skulle kosta eftersom jag fick vänta över 30 min...

Tydligen har jag förslitningar på diskarna i ryggen... jättekul att höra när man är 24 och knappt har börjat sin arbetskarriär..
Dessutom går det inte att göra någonting åt det... Eller, skulle det bli mkt värre kanske det går att operera, men just nu finns ingenting att göra...

ganska tungt besked, känns rätt jobbigt att veta att jag bara kommer fortsätta ha ont... och inte veta om det kommer att bli mer slitage så jag får värre ont eller om det kommer stanna vid vad det är nu länge...

Läkaren sa att jag får anpassa mitt liv till det istället- men hur anpassar man sig till ett liv där man inte kan bära, lyfta, sitta länge, stå långe, städa, ligga fel mm?? Har ju 2 små barn som vill bli lekta med, busa, bli burna och upplyfta. Behöver bära i trappan, kunna handla mat och lyfta kassar, måste kunna städa mm...

ja.. är bara att stå ut helt enkelt... hoppas att det inte blir värre när jag jobbar oxå...

har gått en timmes promenad nu så nu blir det nog soffan en sväng...

gnälligt inlägg-jag vet...

Sommarbilder



Isidor plockar blommor till midsommarkrans



Fina midsommarflickan



Nathalia med moster Amanda


Isidor tittar på kossor :)


Fina systrar :)



Isidor älskar sitt jordgubbsland :) Vill helst va där hela dagarna å leta jordgubbar :)
"Måste gå ut och kolla om de är röda!"



Nathalia vill oxå vara med :)men vill helst ha de gröna ;) Isidor plockar som tur är till henne med :)


kalas för Julia och victor i lördags. Soligt och varmt var det... väldigt varmt ;) men kul :) bild på tårtan finns på min tårtblogg: www.matildabakar.blogg.se

Framsteg!

Här händer grejer: Isidor har börjat gå stora delar av dagen utan blöja! Innan har han tok vägrat att gå utan, men sen i helgen sa vi att vi inte hittade blöjorna;) efter det har han oftast gått med på att skippa blöjan, och det händer nästan aldrig några olyckor:) inte sen i helgen har han kissat på sig nån gång! Så stolt över min lilla kille:)

Nathalia går mer och mer nu, ställer sig å traskar iväg ibland :) Hon har även fått 4 nya tänder, jätte sega har de varit så hon har vart gnällig och febrig rätt mkt de senaste 2 veckorna, men nu är de igenom och hon är glad igen :) I morse sov hon till 9!! vaknade vid halv 7, men jag lät henne vara så då somnade hon om igen :) så hon har varit en solstråle hela förmidagen:)

Har ägnat dagen så långt med att sitta i trädgården, plocka jordgubbar och sen ta en promenad till Willys och handla lite. Isidor är jätteduktig när vi skall gå å handla, går en bit, sen sitter han i vagnen den längsta sträckan utan gnäll och sen går han själv i affären och är jätetduktig på att hjälpa till :)

nu sover de och jag tänkte ta å lägga mig lite jag med... borde väl ta hand om disk och städning.. men vila en stund är ju inte fel så ;)

RSS 2.0