Påskhelg med sommarväder :)

Ja, denna påsk har det verkligen varit sommarväder! Har varit ute i stort sett hela dagarna! Fre- sön var vi på öckerö å firade påsl med simons familj och sön-idag har vi vart i oxevik.
Isidor och Nathalia har busat runt i gräset och gärna velat gå ut direkt vi vaknat.

Idag har vi rott ut till Lindholmen som ligger utanför oxevik, en liten ö där morfars får går om sommaren. Isidor har varit där ett antal gånger men för Nathalia var det första båtturen. Båda barnen satt så duktigt still i båten, man märker på Isidor att han börjar bli stor å lär sig hur man skall göra.
Sen blev det fika ute och Simon och jag hjälpte till lite med att få bort mossa ur mamma å pappas gräsmatta. Nu vilas det, Isidor ville inte alls sova utan ville bara ut igen, men han var riktigt trött och efter en hel del övertalning somnade han i mitt knä. Nathalia ville som vanligt gärna lägga sig och sova ;)

Ikväll blir det till att åka hem från vår lilla semester och förbereda inför morgondagen, med dagis, jobb och skola... Får se om det växt nåt i landet med ;)

Njut av solen!

Glad påsk :)

Senaste veckan har vart full med pluggande... gick i skolan tills idag, inget påsklov här inte.. när är det ca 1 månad kvar till tentan... brajr bli lite stressad..

Har varit så trött det senaste med, nästan somnat på föreläsningarna.. fattar inte vad det kan va :( har vart å tagit massa prover på vårdcentralen ,men de visade ingenting :( så antagligen är det stressen som gör det...

Har också haft daglig huvudvärk det senaste, så igår gick jag till optikern å kolla synen, det resulterade i beställning av glasögon... dock bara att ha när jag läser, men eftersom jag gör det rätt mkt kan ju det ha gett mig huvudvärken... hade tydligen brytningsfel på ena ögat med... Så om 2-3 veckor kommer de.. tyvärr får ja ju ha ont i huvudet tills dess då...

Idag har vi fixat ännu mer i trädgården, sått färdigt i lådorna å så... sen blev det middag och jordgubbar till efterrätt :)
Nu skall vi få barnen i säng, kanske ska gå en promenad med... hinner inte till gymmet trots att jag borde.. å sen blir det till att fixa i ordning inför påsk... fixa påskägg å så till barnen.. Åsså får jag väl ta å äta upp allt godis ja köpte, läste att barnen går påskkärring här på skärtorsdag, men här har då inte vart några barn.. :)

Trädgårdsfix :)



Har gjort i ordning ett litet land i trädgården. Den översta skall innehålla potatis, mellan sallad och den nedersta morötter, broccoli, blomkål, rödbetor å lite så är tanken :)



Nytt på glasverandan: Konstrottingmöbler från jula och kuddarna och duken å ljuslyktorna från ullared :)



Gjorde lite blomsterarrangemang i helgen :)


Fick planterat lite vårblommor ute med :)


väck med vinterkläderna :)

Har precis plockat bort alla vinterjackor för tvätt och sen nedpackning :) härligt att de inte behövs längre :)

Upptäckte att min elvisp hade lagt av idag :( så det fick skrivas upp på inköpslistan- måste ju ha en visp! :)

I morrn är det skola som gäller och redovisning av fredagens arbete... Nu skall jag titta klart på CSI och sen blir det sängen...

Söndagsutflykt :)

Idag har vi varit i steningsund och hälsat på Simons barndomskompis Daniel, hans fästmö Linn och deras söta som William :) Det blev lek och massor av god mat :)



Nathalia lyckades hitta en katt bland Williams gosedjur ;)


Nathalia tog en hel hög med djur och ville bli upplyft :)



Goa William :) Kul att kunna klämma lite på en bebis nu när våra barn börjar bli så stora ;)



Nathalia tog med sin kudde å la sig på Williams filt å vilade lite.



Isidor ville att William skulle sitta i hans knä :)


Bilder från i går..



Nathalia valde att ta ett äpple i stället för bullarna å kakorna som fanns... Knepig unge ;)
Även Isidor väljer hellre frukt framför kakor.. Idag när vi skulle få dessert frågare han vad det blir för frukt.. haha :)


Det var inte så lätt att få barnen att fastna på bild i går men dessa får duga ;)

Plantering..


Det underbara vädret igår gjorde att jag blev sugen på att plantera lite :) Letade fram de fröpåsar jag hade hemma och sådde, persilja och gräslök blev det... de två krukorna är det kattgräs i..

Idag blev det en tur till plantagen och inhandling av lite fler frön, så nu skall här sås ;)
Sen har vi börjat kolla på vad vi skall göra i trädgården och har kommit fram till att fixa en odlingspall för lite sallad, sätta potatis i hinkar och ha lite tomater och sånt i blomlådor och krukor i stället för att gräva ett land...

Sen tänkte vi ta bort syrenen som är mot grannen där det finns ett plank bakom och sätta lite bärbuskar där... får se om det blir nu på våren eller om vi väntar tills syrenen blommat över.. skall åka å rådfråga på blomsteraffären å se hur det blir :)

Plugg och vindag :)

I går bar det iväg till Allingsås för att skriva grupparbete hos Sara som bor i ett urgulligt litet hus vid sjön där :)
Vi var riktigt effektiva och gjorde klart arbetet rätt fort (kanske för att vi visste att det väntade vin sen ;)  ).
Har en jättebra basgrupp i skolan nu där vi alla arbetar lika mkt och får till ett bra resultat :)
Å sen har vi jättekul tillsammans med :)

Efter pluggandet tände vi grillen och öppnade vinet och sen hade vi en riktigt kul kväll med massor av skratt och en hel del vin ;) jag fick dock ta det lugnt eftersom ja skulle köra i dag vid 11 ;)

Idag har vi nämligen varit på barnväldignelse av Simons kusinbarn. så jag kom bara men och duschade å bytte om i mellan innan det var dags att gå igen.
Var väldit stolt över mina små gullungar idag då de satt nästan helt still i kyrkan hela tiden! Helt still å tyst tycker ja inte att man kan begära av en 2 å en 3.5 åring så;)
Efter cermonin promenerade vi i solen hem till kusinen och bjöds på massor av goda kakor :)

Nu har vi ägnat lördagskvällen åt att räkna skatteavdrag för att se hur vi ska dra av för att få tillbaka så mkt som möjligt ;) Det verkar som vi ändå får en ganska bra summa tillbaka :)

I morrn bär det av till Stenungsund vid lunch för att hälsa på Simons barndomskompis Daniel, hans fästmö Linn och deras gulliga son William :) skall bli kul och barnen ser fram emot att få träffa William igen :)

Är så glad över vädret som har vart idag med! Vi har sett vitsippor, citronfjärilar, humlor, spindlar och myror :) Nu är det vår på riktigt :)

Hoppas på fler varma å goa dagar :)

Tisdag igen...

ja.. nu är det ny vecka igen.. går ruskigt fort tycker jag...
Idag har det vart föreläsning hela dagen, men kände att jag va ritkigt trött efter gårdagens seminarium... sen var det dags för kören, idag var det faktiskt riktigt roligt, vi kom en bit och det gick rätt bra, kul eftersom vi ska sjunga 3 ggr i skolan nu i vår...

i morrn är det hemmastudier som gäller.. åsså skall jag åka å hämta våra nya möbler till verandan :) sen behöver Nathalia nya vårskor, så ska ta en kik på det med..

japp.. det va en liten uppdatering om början på denna veckan iaf :) nu blir det desperate houswives :)

Bildregn...


Nathalia har dille på glasögon och vill prova alla hon ser.. så hon fick låna ett par gamla av mamma ;)



Isidor och Nathalia bakade med Amanda...



Djup koncentration krävs ;)



Resultatet: Riktigt goda äppelmuffins :) Och en väldigt stolt Isidor :)

Fårbesök :)

Idag åkte vi till mamma och pappa och passade på att gå och titta på lammen som kommit i veckan. Väldigt uppskattat av barnen och Isidor sa "jag älskar lammen, de är så söta!"
Nu bakas här pizza till middagen och i kväll blir det räkor :)
Trevlig helg :)

RSS 2.0