Lite bilder från öppna förskolan



Japp.. idag kom ännu mer snö.. Det fullkomligt vräkte ner... Med Nathalia i vagnen och Isidor på pulka var det rätt tungt att gå... Efter en stund ville dock Isidor gå själv och drog pulkan istället.. Han ville hjälpa mamma sa han:) gullunge:)


Isidor har en liten favorit på öppna: Victor som är lillebror till Julia som är lika gammal som Isidor ungefär. Victor är 3 veckor yngre än Nathalia, men Isidor har fastnat för honom och vill gärna lägga huvudet på hans rygg, kramas och pussas.. Vet inte varför han har blivit så poppis men Isidor är på honom hela tiden.. Stackars Victor;)


Min lill-skrutt:)


Fina fina:)


Rätt sjuka har vi vart ett tag nu.. eftersom vi klarat oss så bra innan kanske man inte ska klaga men... Min förkylning övergick i bihåleinflammation, så har vart rätt dålig i helgen:( men nu är jag på fötter ordentligt i igen:)

Idag har det vart terminsstart för babyrytmiken för Nathalia. Jättekul:)

Denna veckan jobbar Simon kväll, har haft ganska jobbiga kvällar här med barnen:( Nathalia vill inte alls somna och vaknar gång på gång under kvällen sen... Vet inte riktigt vad som är fel:( I natt sov hon liggandes på mig fram till halv 1 när simon tog henne och fick sitta med henne hela natten:( inte alls kul.. Precis som Isidor i den åldern har hon väldigt svårt att sova och att somna.. Men vi kämpar på å hoppas att det går över snart.. Det kan även spela in att hon fått den ena tanden uppe å nr 2 uppe är på gång.. kanske detta stör henne..

Annars har Nathalia tagit ett stort steg denna veckan: hon har frigjort sig från mig lite! från att ha suttit som en igel på mig ger hon sig nu ut på egna små utflykter och blir inte helt förstörd när jag lämnar rummet... väldigt skönt:)

I morrn åker jag och barnen till mamma och pappa, simon kommer på lördag och då skall vi och kolla på ett HUS!! ska bli kul:) hoppas att det är så bra  som det verkar på internet och att det inte stiger för mkt i pris:)


Min tur..

Japp.. nu var det min tur att vara sjuk... har vart lite smådålig hela helgen å idag mår jag inte alls bra:( Även Nathalia har lite feber men är vid ganska gott mod iaf.. Isidor är feberfri sen fredags men har sin hosta kvar... Dock är han rätt hängig iaf eftersom han inte vill äta ordentligt... Och väldigt grinig.. gnäller för minsta lilla vilket är lite jobbigt när man själv är sjuk:(

Jag hoppas iaf på att han skall äta middag nu, sova ordentligt så han är pigg i morgon och kan gå till dagis... Skönt för både honom och mig i så fall.. han tyckte inte det var jättekul att va inne idag.. Som tur är gick Simon ut med honom när han kom hem för pulkaåkning och lite spårvagnsåkning;) Sp nu är han ganska glad iaf:)

nä.. nu får det bli lite middagsätning... och kanske lite alvedon...

Nathalia 8 månader


Nathalia har hunnit bli 8 månader och ställer sig nu upp mot allt hon kommer åt:)

Hon säger "da da da" och jag har fått henne att börja med "ma ma ma! oxå, ibland komer det ett "mamma" oxå:)

Hon är väldigt glad av sig, så länge hon får vara nära mig... väldigt mammig är hon nämligen..

Hon ÄLSKAR när Isidor busar med henne

Dock är nätterna inge bra.. försöker komma till rätta med det.. för det är inte kul att gå upp å leka kl 2 på natten.. men men... på nåt sätt glömmer man det på dagen när man får ett av hennes underbara leenden!

Sjuk igen:(

Isidor fick feber i går kväll och har haft över 39 hela dagen idag... så blir till att va hemma resten av denna veckan med:( Trött och ledsen är han och grinar mest hela tiden... För att göra det hela bättre är ju Nathalia i sin mammigaste fas och vill klänga på mig HELA tiden... å dessutom jobbar Simon kväll:( Så där, nu har jag fått gnälla av mig lite;)

Synd är det om min lille prins iaf:( inte mycket mat som äts, fick i honom en halv hamburgare och lite glass.. annars har det bara varit välling hela dagen...
Jaja... nu skall jag försöka få båda barnen i säng så jag kan sätta mig i soffan- känner att de 2.5 h sömn jag fick i natt inte riktigt räckte för att ja ska orka.. men men..


8 månaders kontroll

Idag var det 8 månaderskontroll för Nathalia, 9 kg och 69 cm lång.
Isidor vid 8 månader: 9.8 kg och 75.5 cm lång:)

Lite skillnad;)

Ullared

Idag åkte Emma och jag till Ullared för att handla lite.. och för att va lite barn-lediga;)



Fick köpt mig en tvålpump till toan...



En brödkorg- kul med lite färg nu när våren är på väg:)



Hittade TVÅ par byxor till MIG! Ok, kanske inte helt perfekta, men helt ok, och med tanke på att båda kostade 220 kr TILLSAMMANS tycker ja att det är tillräckligt bra tills jag kommer i den storleken jag vill ha så småningom...



En turkos pike till Isidor



3/4 leggings till Nathalia, tyckte de va så gulliga med knapparna:)



Blev inte så bra bild, men hittade denna body där det stod Lillasyster på;)

Sen blev det byxor till Simon, lite strumpor till Isidor, div. tvål å påsar å annat som är bra att ha i lager hemma:)

Köpte även ett par skor till mig, ska lägga upp bild senare.. En kul dag blev det iaf, och ganska skönt att få gå i lugn och ro utan barn;) Som tur är var det väldigt lugnt trots att det är söndag, så mesta tiden kunde vi gå utan att knö:)

Rea-fynd

Handlade lite på Lindex när de hade halva reapriset:


En bolero och en tyllkjol till Nathalia:)



En tunika till mig.

Spökbröd



Spökena har till och med ögon och mun;)



Eftersom Isidor varit hemma hela veckan fördrev vi lite tid med att baka bröd. Har ett recept på ett supergott bröd som jag brukar använda ett glas för att trycka ut "frallor", men för att göra det lite roligare gjorde vi denna gång spöken:) Jättekul tycker Isidor som nu när vi äter frukost sitter å säger: "Äta spök huvud, äta spök-arm, äta spök-ben.." :)

Nathalia och Iris



Nathalia lyser verkligen upp när hon ser mormor och morfars hund Iris:)

Magsjukevecka...

Var på husvisning i lördags förmiddag på en 30-tals villa.. Inte riktigt vad vi ville ha men fanns vissa fina rum... När vi kommit tillbaka till mamma och pappa kände jag mig fruktansvärt illamående... gick å la mig en stund men det blev bara värre... Gissar på att det var magsjuka som en familj på öppna förskolan smittat mig med,.. de var på öppna bara en dag efter de vart sjuka och rekomendationerna är ju 48 h... Vet inte var jag skulle fått den ifrån annars??

Iaf var det ganska snabbt övergående och jag mådde rätt bra på kvällen..

Valde att inte gå till öppna på måndagen dock för att inte smitta ner någon, hamnade istället hos svärmor då min svägerska skulle dit med... På måndag kväll vaknade Isidor ett par ggr, vilket han inte brukar, för att vid 22-tiden börja spy... Så natten tillbringade jag mestadels i soffan å vakade över Isidor så jag kunde ge honom hinken när han behövde... Stackars lilla:( Efter en natt med ca 2 h sömn för min del blev det en ganska lugn dag.. Isidor spydde inte mer efter halv 6 på morgonen men var ganska trött eftersom han varit vaken en del under natten med..
Vi satt mest i soffan och kollade på film och sov lite..

Igår var han pigg, men magen var riktigt kass så det fick bli hemma från dagis idag med för att han säkert skall vara smittfri innan han går dit igen.. är ju onödigt att skicka dit honom då jag är hemma iaf så.. en sväng till pulkabacken blev det idag...

I kväll har jag påbörjat min kamp för att få Nathalia att somna själv i sängen.. efter allt för många timmar på kvällarna och allt för många vakna nätter för att få henne att somna måste vi ta tag i detta...
Satt bredvid hennes säng och nynnade, sjöng  å prata med henne för att lugna henne somnade hon äntligen efter 30 minuters skrik- hon har verkligen starka lungor... ;)
En gång har hon vaknat nu men somnat om själv efter att jag gått in och pratat med henne.. dock inte utan skrik...

Det skär verkligen i hjärtat att höra henne skrika så, men känns som nåt måste hända för att bryta det dåliga sömnrutinerna hon har... Måste ju få sova lite på nätterna oxå.. :(

jaja... bara att hoppas på att hon vänjer sig snabbt och lär sig att det inte är så hemskt att sova...

RSS 2.0